CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ

A VII-A EDIȚIE, 28-30 IUNIE 2017, MAMAIA


A.R.M.D. și ISWA organizează a VII-a ediție a conferinței internaționale cu tema: "Situația managementului deșeurilor din România - între finalizarea proiectelor prin POS Mediu și finanțarea proiectelor prin POIM" ce va avea loc în perioada 28 - 30 iunie 2017, la Mamaia, Hotel Comandor 4*.

           


   Detalii suplimentare despre desfășurarea evenimentului





SIVECO - PARTENER GOLD



ECOSUNT - Un soft curat și integrat
ECOSUNT - primul software romanesc integrat, destinat companiilor din domeniul managementului deșeurilor
ECOSUNT este un software care poate gestiona toate stadiile pe care le parcurg deșeurile, de la colectare până la eliminare, fiind dezvoltat de SIVECO Romania pentru companiile din domeniul managementului deșeurilor de orice tip.
Acestea pot folosi ECOSUNT în toate operațiunile specifice industriei: colectare, transport, tratare, valorificare și eliminare a deșeurilor.
ECOSUNT este o soluție centralizată ce permite gestionarea online a activităților și a fluxurilor cantitative și financiare din cadrul CMID - Centrelor de Management Integrat al Deseurilor: stații de transfer, stații de sortare, stații de tratare mecano-biologică, stații de concasare beton, stații de captare biogaz, stații de tratare levigat, depozitare finală.
O facilitate importantă a acestei aplicații informatice o reprezintă faptul că este perfect adaptată pentru a gestiona și genera toate documentele necesare transportului, depozitării sau eliminării deşeurilor precum și pentru a genera raportările și indicatorii de performanță solicitați de către Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Agențiile Județene de Protecția Mediului, Asociații de Dezvoltare Intercomunitare și Consilii Județene.

Soluția dezvoltată de SIVECO permite gestionarea complexă a proceselor tehnologice de tratare/valorificare/eliminare privind:
• deșeurile prelucrate, cu asigurarea trasabilității acestora
• instalațiile utilizate, registrul electronic pentru inspecții, întreținerea echipamentelor concesionate
• operațiilor tehnologice efectuate
• buletinele de analiză și managementul activității de analize de laborator

ECOSUNT este o aplicatie web interfatata cu cântare și senzori ce analizează parametrii de calitate a aerului, intuitivă și usor de folosit de către orice angajat. Este disponibilă ca și versiune on premises și în cloud.
Versiunea Cloud a produsului oferă multiple avantaje:
• reduce substanțial cheltuielile cu infrastructura informatică – nu mai este necesară achiziția de servere suplimentare pentru a instala ECOSUNT
• asigură spațiu de stocare nelimitat
• partenerul Amazon Cloud conferă siguranța datelor stocate



ADARCO - PARTENER SILVER



ADARCO INVEST - peste 20 de ani de experiență în reciclare
Cu o experiență de peste două decenii, Adarco Invest pune la dispoziție un sistem de management integrat al deșeurilor privind reciclarea în vederea revalorificării și reintroducerea acestora în circuitul economic.
Mai mult de jumătate din instalațiile de sortare și TMB din România sunt proiectate și fabricate de Adarco Invest. Amintim câteva locații: Boldești - Prahova, Chiajna - București, Tortoman - Constanța, Barcea Mare-Hunedoara, Boroșneu Mare Covasna, Ghizela - Timișoara, Tărpiu-Bistrița, etc.
Pe plan extern echipamentele fabricate de Adarco Invest sunt componente de baza în ansamblul unor instalații de sortare din Germania, Rusia, Ungaria Prin intermediul filialei Adarco Invest la Duisburg - Germania, s-au livrat și montat mai multe instalații complexe de sortare precum și componente ale acestora.
Pregătirea profesională îmbinată cu seriozitatea și promptitudinea echipei Adarco, conferă garanția unor servicii de calitate onorate în limitele termenelor contractuale stabilite.
Experiența acumulată face o preocupare continuă a echipei Adarco în ceea ce privește modernizarea și eficientizarea fluxurilor tehnologice, astfel de curând stația de sortare din localitatea Schitu-Costinești aflată în funcție din 2014 a suportat o nouă extindere în vederea obținerii fluxului optim de sortare și să răspundă nevoilor clientului. Și instalația de sortare de la Chiajna București a suportat o extindere astfel încât să fie atinse performanțe în ceea ce privește calitatea și cantitatea de deșeuri recuperate în vederea reciclării și minimizarea deșeurilor.
O provocare de actualitate pentru noi o reprezintă dezvoltarea și aprofundarea traseului de reciclare a deșeurilor provenite din construcții și demolări. Din punct de vedere ecologic, reutilizarea deșeurilor din construcții și demolări reduce spațiul destinat depozitelor și permite și o economie a resurselor naturale, iar din punct de vedere economic, utilizarea materialelor reciclate în locul resurselor naturale, care ating costuri extrem de mari.
Reciclarea deșeurilor în vederea revalorificării și reintroducerii acestora în circuitul economic se înscrie în contextul dezvoltării durabile și este cea mai bună metodă prin care putem influența lumea în care trăim și viitorul copiilor noștri.



RECONDIS - PARTENER SILVER



NOILE ECHIPAMENTE FOLOSITE IN RECICLARE
RECYCLING FIELD USE NEW INNOVATIVE TECHNOLOGY

Managerul pentru Dezvoltare al Recondis Technology explica evolutia pietei de echipamente pentru recilare in ultimi 10 ani. Acesta defineste solutile oferite de firma pe care o conduce precum si tehnologiile de ultima generatie pe care le ofera.
Recondis Technology Development Manager explain the market evolution for waste technology over last 10 years. He name the innovative sollution that his company bring in the market and also the cutting edge produced technolgy.


Care era contextul de piata la momentul in care ati pus pe picioare aceasta afacere?
Imi aduc aminte ca am prins criza reciclabilelor. A fost o perioada in 2008 cand colectorii detineau pe stoc mii de tone de carton deoarece piata se prabusise. La un an distanta eu am facut pasul insre tehnologie. Toti cunoscutii mi-au spus ca sunt nebun, unde cred eu ca voi vinde asemenea masinarii? Atunci am gasit exodul echipamentelor second hand disnspre occident spre Romania.
Cum au evoluat aceste nevoi ale pietei, ale clientilor in toti cei 10 ani de cand sunteti prezenti pe piata?
Spre exemplu eu inchiriam precontainere. Nu conta aspectul lor insa trebuiau sa fie functionale. Acum in contextul in care avem tot mai multe investitii straine in tara, ni se cer echipamente noi la preturi cat mai mici. Pe de alta parte daca e sa luam evolutia cereri pentru prese de balotat deseuri , aici inregistram o preferinta in crestere pentru echipamente noi.
Ce solutii ofera astazi compania Recondis si cui va adresati cu aceste solutii?
Noi oferim tehnica pentru managementul deseurilor. In speta prescontainere, prese de balotat deseuri reciclabile si tocatoare pentru deseuri. Principala piata de desfacere este constituita din colectori si OTR. Insa nu ne este straina nici desfacere in retail si industrie.
Ce noutati ati adus in portofoliul de solutii, in ultimii ani?
Venim cu 3 propuneri noi. Avem o presa de balotat reciclabile mobila, compacta, automata, special conceputa pentru piata din industrie si retail. Avem un prescontainer tip autogunoiera pentru colectarea selectiva. Suntem pregatiti sa suplinim instalatile tehnologice slab dimensionate in cazul statilor pentru transfer deseuri.
Ce va diferentiaza astazi pe piata, in randul competitorilor?
Experienta, service calificat pentru aceste echipamente, modul de tranzactionare. Noi nu suntem dealeri. Noi doar consiliem clientii in proiectele de investitii iar achizitile se fac direct din fabrica producatorului. Astfel clientul nostru pastreaza o legatura stransa cu producatori si se asigura ca preturile de achizitie sunt cele corecte. Noi asiguram suportul tehnic in Romania.
Ne puteti oferi cateva exemple de proiecte realizate cu diversi parteneri?
As incerca sa nu dau nume. Sunt investitii strategice pe care parteneri nostri le-au facut. Pot spune ca am livrat unui combinat de procesare a cartonului din Romania echipamente pentru balotarea materialelor reciclabile in urma cu 1 an. Au fost livrate 6 instalatii automate. La Targu Mures impreuna cu firma de salubritate am pus pe picioare statia de transfer deseuri. Avem prese de balotat automate in industria de retail din Romania.Peste doua saptamani ne pregatim sa livram o presa de balotat deseuri automata cu statie de sortare deseuri in Bucuresti.
Ce obiective aveti pentru a doua jumatate a anului 2017 dpdv planuri de dezvoltare?
Vrem sa oferim mai mult partenerilor nostri. In primul rand muncim la imbunatatirea servicilor oferite. Punctul forte este departamentul de service.



EURITEH - PARTENER SILVER



Euriteh poate oferi, astăzi, soluții tehnologice moderne și complete în managementul deșeurilor, de la furnizarea de utilaje și echipamente, până la proiecte ”la cheie” pentru realizarea de stații de tratare mecano-biologică, stații de transfer, stații de compostare a nămolului, stații de epurare și tratare a apelor uzate.
Iar oferta completă nu este doar o sintagmă de marketing, lipsită de conținut!
Euriteh poate oferi, la un raport preț calitate optim:
• recipiente pentru colectarea deșeurilor în interiorul locuințelor, dar și recipiente pentru colectarea deșeurilor în spații publice
• platforme subterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor în perimetrul condominiilor și în spații publice cu intens trafic pietonal
• utilaje și echipamente moderne pentru colectarea și transportul deșeurilor
• stații de transfer și stații de sortare a deșeurilor
• stații de tratare mecano-biologică a deșeurilor
• desființarea de gropi de gunoi și construcția de gropi de gunoi ecologice
Sănătate, educație, aspect urbanistic plăcut, calitate, durabil, amortizare rapidă, profit. Sunt sintagme care se regăsesc în toată gama de produse și servicii furnizate de Euriteh.



KLARWIN - PARTENER SILVER



Klarwin® este compania europeana specializata in servicii de consultanta tehnica, implementare sisteme si service in sfera ingineriei aplicate proceselor de productie, in domeniul ingineriei, filtrarii, separarii si purificarii fluidelor si tratarii apei.
Ca pionier regional, avantajele Klarwin® provin din expertiza unica în multiple industrii, echipa de ingineri de top, și parteneriatul de lungă durată, construit în timp, în cadrul unei rețele impresionante de furnizori de soluții de tehnologie și clienți remarcabili.
Echipa Klarwin® este condusa de Adrian Dobre, fondator si CEO al companiei. In 2004, Adrian a fondat compania Process Engineering SRL (detinatorul marcii inregistrate Klarwin®) cu viziunea de a oferi, la nivel regional, cea mai simpla cale de acces la solutii tehnologice de varf pentru aplicatii industriale.
Dupa o prima decada de activitate, Adrian pune in slujba acestei viziuni o echipa de peste 20 de specialisti de top, peste 250 de clienti si peste 15 parteneriate cu producatori de tehnologie, lideri mondiali in domeniu. Numele Klarwin® promite beneficii cheie ale categoriei (claritate, limpezime) dar și o poziție de business win-win-win: câștigul clienţilor nostri - cea mai bună reprezentare a partenerilor noștri – dezvoltarea propriei noastre companii.
”Fluid perfection®” este promisiunea care ne calauzeste. Implică deschidere, flexibilitate şi empatie, o colaborare lină şi continuă cu partenerii noştri de afaceri şi un angajament pentru excelenţă, pentru cunoaşterea deplină a provocărilor categoriei în care activăm şi a ultimelor soluţii tehnologice. Rezultă din talent, experienta, dăruire şi onestitate profesională.



PROSAL - PARTENER



Servicii:
- Colectare, transport, depozitare deşeuri municipale şi asimilabile din comerţ, industrie;
- Salubrizare stradală: măturat manual şi mecanizat căi publice, spălat căi publice, vidanjare;
- Colectare, transport, sortare, valorificare şi reciclare deşeuri reciclabile: hârtie-carton, mase plastice, textile, sticlă, metale feroase şi neferoase;
- Deszapezire prin utilizarea de substante antiderapante ecologice si mecanizată;
- Colectarea , transportul și tratarea deșeurilor industriale , inclusiv a deșeurilor periculoase;
- Colectare , transport si neutralizare deseuri spitalicesti - infectiouase (prin sterilizare );
- Colectarea, transportul, depozitarea si valorificarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (cod deseuri 16 si 20);
- Comercializare recipienti pentru precolectarea deşeurilor;
- Servicii de deratizare, dezinsectie şi dezinfectare;
- Administrare şi construcţie depozite ecologice deşeuri;
- Întreținerea și administrarea spațiilor verzi și construcşia de locuri de joacă;
- Consultanta în domeniul gestiunii deşeurilor;
- Deșeuri din construcții, ecologizare;
- Servicii de curăţenie interioară;
- Echipamente de lucru şi protecţie individuală.



ASOCIAȚIA ENVIRON - PARTENER



Asociaţia Environ este o organizaţie neguvernamentală care transpune principiul responsabilității extinse a producătorului în țara noastră cu scopul organizării unui sistem de management integrat al deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).
Membru al organizațiilor europene WEEE Forum și WEEELLABEX, Asociatia Environ impune standarde ridicate de performanță în reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) încă din 2007, implementând un sistem eficient de preluare si valorificare a deseurilor, in concordanta cu legislatia in vigoare si cu respectarea obiectivelor Strategiei Nationale pentru Gestionarea Deseurilor si a Planului National de Gestionare a Deseurilor și totodată acționând în direcția conştientizării la nivelul publicului larg a importanţei colectării selective şi reciclării DEEE.
Misiunea Asociatiei Environ se bazeaza pe principiul preventiei poluarii mediului inconjurator ca prioritate la sursa. Activitatea organizatiei are drept obiectiv eliminarea substantelor periculoase pentru mediu si reutilizarea materiilor prime secundare in procesele de productie cu scopul final de a asigura conservarea, protectia si imbunatatirea calitatii mediului, protectia sanatatii umane si utilizarea prudenta a resurselor naturale.
Excelam la tot ce inseamna servicii de management ale deseurilor si ne dorim sa putem contribui in continuare semnificativ la crearea conditiilor pentru dezvoltarea durabila a generatiilor ce vor veni.



IRIDEX GROUP PLASTIC - PARTENER



Iridex Group Plastic, infiintata in 1993, reuneste domenii de activitate diverse - constructii, mase plastice (plase pentru constructii si plase de ambalaj, de uz agricol sau industrial), salubritate - avand ca numitor comun grija pentru mediu.
Firma este prima producatoare de plasa tip retea din polietilena (obtinute prin extrudare) din Romania.
Iridex Group Plastic comercializeaza o gama variata de produse de depozitare a deseurilor precum containere, pubele, cosuri stradale, promovand solutii inovatoare cum sunt containerele ingropate si semi-ingropate. Firma ofera clientilor sai si utilaje pentru deseuri. In plus, Iridex Group Plastic este numarul 1 pe piata materialelor geosintetice avand in portofoliu colaborari la proiecte de infrastructura mediului in toata tara.
Cele mai importante orase din Romania precum Bucuresti, Timisoara, Iasi, Craiova, Bacau, Ramnicu Valcea, Brasov, Sibiu, Sighisoara, Targu Mures, beneficiaza de depozite de deseuri municipale realizate cu materiale furnizate si instalate de echipa Iridex.
Parteneriate de peste 20 ani cu firme furnizoare de geosintetice precum Tensar, Cetco, GSE Environmental, dovedesc seriozitatea cu care Iridex isi trateaza partenerii de afaceri.
Iridex Group Plastic ofera sisteme integrate, nu doar materiale. Prin sistem integrat, intelegem asistenta tehnica gratuita la proiectare, alegerea de solutii in functie de natura proiectului ( geotehnica, financiara, de timp, arhitecturala), folosirea a sute de studii de caz realizate in ultimele decade precum si livrarea si asistenta tehnica gratuita la montarea materialelor, sau montajul acestora, la cererea clientilor.
Pentru firmele care activeaza in constructii, Iridex ofera si aditivi pentru beton sau materiale speciale, precum si servicii de incercari fizico-mecanice si chimice prin laboratorul sau de gradul II autorizat ISC si acreditat RENAR.
Ca raspuns la cererea tot mai mare de solutii ecologice care sa indeplineasca normele UE privind tratarea deseurilor organice, Iridex Group Plastic vine cu o solutie inovatoare de compostare, unica in Romania - GORE Cover!



ASOCIAȚIA ROMÂNĂ A COMPOSTULUI - PARTENER



Asociatia Compostului a fost infiintata in 2017 si functioneaza ca o structura de tip profesional.
Viziunea Asociației este ca aceasta să devină o organizație profesională reprezentativă la nivel național și european în domeniul managementului integrat al bioresurselor și al bioresurselor reziduale, contribuind astfel la:
• Crearea unui corp de specialiști în domeniu, care să aibă competențe actualizate în permanență la cele mai noi descoperiri științifice;
• Promovarea la nivel național a tehnologiilor eficiente de valorificare ecologică a bioresurselor șia bioresurselor reziduale;
• Reglementarea corespunzătoare a domeniului, astfel încât să se asigure o utilizare superioară și ecologică a bioresurselor și a bioresurselor reziduale.