COMUNICAT DE PRESĂ

CONFERINȚĂ INTERNAȚIONALĂ 2018

 

Asociația Română pentru Managementul Deșeurilor - A.R.M.D. organizează tradiționala conferință internațională, ajunsă la cea de-a VIII-a ediție, împreună cu ISWA (International Solid Waste Association) ce va avea loc în perioada 27 - 29 iunie 2018, la Mamaia, la Hotel DEL MAR ( 4*), cu tema: „ECONOMIA CIRCULARĂ - PROVOCĂRI, ȚINTE ȘI SOLUȚII PENTRU ROMÂNIA”
Prin această conferință A.R.M.D. își propune să analizeze situația actuală din România:
  - Stadiul proiectelor realizate prin POS Mediu - analiza SMID-urilor operaționale;
  - Proiectele prin POIM - stadiul accesării;
  - Modificări de acte legislative în domeniul gestiunii deșeurilor;
  - Probleme implicate de lipsa studiilor de specialitate pentru aplicarea de noi soluții în domeniul gestiunii deșeurilor fără parcurgerea unor etape normale de implementare.
PRINCIPALELE TEME DE DEZBATERE:
  1. Situația managementului deșeurilor din România din anul 2018; probleme și soluții legislative, tehnice, financiare și sociale pentru atingerea țintelor din anul 2020 și anul 2025 și eliminarea riscurilor de infringement;
  2. Situația managementului deșeurilor la nivelul UE și a altor țări;
  3. Conceptul de economie circulară și responsabilitățile tuturor participanților la activitatea de management al deșeurilor;
  4. Soluții tehnice, economice și sociale de implementare în România a conceptului de economie circulară; soluții specifice condițiilor locale România;
  5. Prezentări ale unor societăți din România implicate în implementarea soluțiilor tehnice pentru atingerea țintelor din anul 2020 și anul 2025.
INVITAȚI DIN STRĂINĂTATE
Au confirmat deja participarea dl. Peter Hodecek, membru în board-ul FEAD (Federația Europeană pentru Managementul Deșeurilor și Servicii de Mediu), expert internațional în managementul deșeurilor și colaborator al Comisiei Europene pentru elaborarea pachetului legislativ Economia Circulară, un reprezentant al EXPRA (Alianța pentru Responsabilitatea Extinsă a Producătorului) de la Bruxelles, Jean Tilly, reprezentantul JASPERS în România și doamna Vanya Veras, Secretar General al Asociației Deșeurilor Municipale din Europa.
Vor mai participa și alți reprezentanți din industria managementului deșeurilor din unele țări din UE, membre ISWA, Turcia, Oman.
INVITAȚI DIN ROMÂNIA
Au fost invitați să participe reprezentanți ai conducerii următoarelor instituții:
Cabinetul Prim-Ministrului României
Ministerul Mediului
Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC)
Administrația Fondului pentru Mediu (AFM)
Garda Națională de Mediu
Autoritatea de Management pentru POS Mediu și POIM
Comisii de specialitate din Parlamentul României
Consilii Județene
Primării și Consilii locale
Asociații de Dezvoltare Intercomunicară
Vor mai participa reprezentați ai unor companii specializate în managementul deșeurilor (colectare, transport, reciclare, compost, depozitare) și alte organizații specializate în reciclare.
PARTENERI
Pentru organizarea acestui eveniment de anvergură invităm alături de noi organizații din tot spectrul domeniului gestiunii deșeurilor.
Pentru cei interesați de oferta noastră avem pregătite mai multe pachete de servicii.
Vă așteptăm!

 

    PARTENER PLATIUM: GRUP INDUSTRIAL SUPERCOM SA    PARTENER GOLD: CTE SOLUTION


CTE - Chiar si deseurile merita a doua sansa.
CTE Solution - Utilaje Specializate inseamna o echipa de oameni curajosi, perseverenti si dedicati excelentei. Prin forte proprii, am construit un business stabil si de incredere, care sa impuna standardele in industriile in care activam: constructii, salubritate si reciclare. Gama de echipamente si solutii la cheie cuprind utilaje pentru constructii, statii de sortare, concasoare, autospeciale pentru colectarea si transportul deseurilor, echipamente pentru curatenie stradala si deszapezire, utilaje pentru tratarea deseurilor municipale, industriale, din constructii si demolari, solutii complete pentru tratarea deseurilor (statii de sortare, statii de transfer, statii de biouscare, compostare, digestoare cu recuperare de biogaz si producere de energie, statii de tratare DEEE-uri, RDF, cauciuc). Am creat o retea de profesonisti care asigura suport si consiliere pentru a va realiza proiectele dumneavoastra, de la idee si pana la punere in functiune.
Solutiile CTE pentru colectarea si tratarea deseurilor, curatenie stradala si deszapezire inglobeaza cele mai noi si inovative technologii existente in Europa si vin de la cei mai renumiti producatori din industrie, si anume: Faun, Zoeller, Meiller, Hueffermann, Aebi - Schmidt, Unimog, Mulag, Trilo, Fiedler, Villiger, Werner & Weber, W-Weber, Presona, Avermann, CK, Komptech, Willibald, Kiverco, Terex Ecotec, Untha, BHS-Sonthofen, Westeria, Redwave, Technobalt, WTT. Astazi in Romania putem spune ca majoritatea companiilor de salubritate si a operatorilor de centre integrate pentru managementul deseurilor folosesc solutiile CTE.

    PARTENER SILVER: ADARCO    PARTENER SILVER: FORD TRUCKS    PARTENER SILVER: FEPRA    PARTENER: EUROPLASTEuroplast România face parte din grupul de firme „Icoplastic”, cu centre de producție a recipienților din plastic, în Austria, Italia, Spania, Grecia, Turcia, Argentina și Noua Zeelanda.
S.C Europlast Romania S.R.L, ca reprezentant în Romania al producătorului austriac Europlast Kunststoffbehalterindustrie GmbH, este prezent pe piața internă din 2003 și oferă partenerilor săi recipienți din material plastic (HDPE) și metal, de diferite dimensiuni și de cea mai bună calitate, obținuți prin tehnologii moderne de ultimă oră cu utilajele cele mai performante, utilizabili în salubrizarea și colectarea deşeurilor.
Prin atitudine și profesionalism faţă de clienți, întreprinderea a ajuns azi una dintre cele mai mari si mai respectate companii pe piața de profil. Europlast Romania și-a propus prin activitatea sa, în calitate de distribuitor de infrastructură pentru firmele de salubritate, autoritățile publice și alți clienți privați, să promoveze ideea „Romania forever clean”.

    PARTENER: FRAMINOR


Odor Control dezvolta aplicatii diverse pentru NEUTRALIZAREA poluantilor olfactivi. Misiunea noastra este de a elimina plangerile legate de mirosurile neplacute produse in diverse ramuri industriale.
Soluțiile de neutralizare Odor Control sunt proiectate pentru a distruge mirosurile la nivel molecular prin adsorbție si reactie de mineralizare catalitica. Indiferent de puterea mirosului neplăcut, Odor Control iți oferă o soluție industrială de gestionare a mirosurilor, 100% ecologică.
Fiecare aplicatie este creata sa imbunatateasca relatia operatorilor economici cu vecinii, angajatii, agentii de mediu si sa micsoreze amprenta asupra mediului inconjurator.
Pentru o oferta personalizata va rugam sa contactati specialistii Odor Control: T: 0736393843; 0744369422; E-mail:office@odorcontrol.ro

    PARTENER: IRIDEX GROUP PLASTIC


    PARTENER: Ax Perpetuum
 

Dacă doriți să participați la conferința A.R.M.D. - ISWA, puteți să ne contactați pe office@armd.ro.